Fotoserie: Nieuwjaarsontmoeting gemeente De Wolden werd met recht een feestje

Zuidwolde – De Nieuwjaarsontmoeting van de gemeente De Wolden werd maandagavond met recht een feestje. Veel inwoners kwamen er op af, waaronder vijftien speciaal uitgenodigde 25-jarigen. De Wolden bestaat 25 jaar en wil dat het hele jaar weten. De werkgroep Mina Koes deelde in de feestvreugde, want die won het Raspaard 2022.

De prijs gaat naar de werkgroep, maar is in feite voor de hele crew die het openluchttheater ‘De moord bij het Zwarte Gat’ vorig jaar augustus opvoerde. De prijs werd maandagavond uitgereikt door burgemeester Inge Nieuwenhuizen. Het Raspaard 2022 straalde ook af op Jan Veenstra, die als schrijver van het theaterstuk én het wagenspel een belangrijke rol heeft gespeeld. Jan bleef tijdens en na de uitreiking bescheiden op de achtergrond, maar toonde zich wel degelijk blij met de waardering. Hij is alweer druk met nieuwe verhalen.

Tien nominaties

In totaal waren tien organisaties aangedragen door inwoners. Uiteindelijk besliste het college van B en W samen met Vos en Hessels wie er met de titel en het bronzen beeld vandoor zouden gaan.  Mina Koes was favoriet, verder dong Streekbelang Drogteropslagen mee met de aanleg van de vissteiger, de energie coöperatie Groen Gas Koekange-Echten stond er ook bij, net als ‘Boeren met Aandacht’ van boerderij Straathof in Echten, de redding van de Belangenvereniging de Wijk, de groep Formule 1-vrienden Koekange die hoogstpersoonlijk vluchtelingen uit Oekraïne ophaalde, plogging De Wolden (vuil rapen tijdens wandelen), de oldstars van Vitesse’63 met het walking football, de makers van het Drogterpad bij Fort en de kindermoestuin in Ruinerwold.

Bijzonder was dat Klaas Tijmens uit Koekange in feite tweemaal was genomineerd: voor zijn hulp aan Oekraïense vluchtelingen én het groen gasproject. Hij was vooraf al wel van mening dat Mina Koes met de eer zou gaan strijken.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen