Internationale Duitse herdersshow in manege in Zuidwolde

Beeld van de show uit 2015.
Beeld van de show uit 2015.
Foto: Artizzl media

Zuidwolde – De provinciale afdeling Drenthe van de vereniging van Fokkers en liefhebbers van Duitse Herdershonden (VDH), houdt zaterdag 7 januari vanaf 9.00 uur een internationale Duitse herdersshow in het paardensportcentrum in Zuidwolde.

Ook voor dit evenement geldt dat het twee jaar lang niet kon worden gehouden vanwege corona. Het is de 22ste editie in manege Den Esch. „We hopen natuurlijk dat er net zoveel belangstelling is als andere jaren. We verwachten dat er ongeveer 130 topdieren naar de eerste clubmatch in het nieuwe jaar komen. Deze honden komen niet alleen uit alle delen van Nederland, maar ook uit andere landen”, laat Anja Boonemmer namens de organisatie weten.

Eén van de grootste shows

Voor de komende show zijn honden ingeschreven uit België, Frankrijk, Engeland, Denemarken, de verenigde Staten, Spanje en Duitsland. Deze tentoonstelling is qua inschrijvingen één van de grootste binnen de VDH. De Duitse herdershonden worden deze dag gekeurd en beoordeeld door twee Duitse keurmeesters en een Nederlandse keurmeester. De show in Zuidwolde trekt meestal zo’n 1000 bezoekers uit binnen- en buitenland.

De honden worden verdeeld over 28 klassen, naar leeftijd en geslacht en haarvariëteit. Per klasse worden de honden gekwalificeerd en geplaatst met als classificaties uitmuntend, zeer goed, goed, matig en onvoldoende. De honden worden getoetst aan de raspunten, zoals omschreven in de rasstandaard. Per klasse is er na afloop een prijsuitreiking. Er wordt begonnen met het keuren van de jongste en geëindigd met de oudste dieren. De wedstrijden duren tot ongeveer 16.00 uur. Vooral de loopkeuring, voor iedere klasse apart, wordt altijd veel spektakel verwacht. Iedere voorbrenger of eigenaar probeert zijn hond zo goed mogelijk te presenteren. Tijdens de show is een kraam aanwezig waar allerlei benodigdheden voor honden te koop zijn. Ook kunnen belangstellenden gratis advies krijgen over de Duitse herder.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen