Wie gaat er met het Raspaard 2022 in De Wolden vandoor?

Vera en Manon in het gele busje wonnen het Raspaard 2021.
Vera en Manon in het gele busje wonnen het Raspaard 2021.
Foto: Kim Stellingwerf

Zuidwolde – Tien organisaties maken dit jaarkans op de titel Raspaard 2022. De toen zijn aangedragen door inwoners, uiteindelijk beslist het college van B en W wie er met de titel en het bronzen beeld vandoor gaat, samen met de winnaars van vorig jaar. Dat waren Vera Vos en Manon Hessels met hun project Passie op het Platteland.

Op maandag 9 januari wordt tijdens de nieuwjaarsontmoeting in het gemeentehuis de winnaar van het Raspaard 2022 bekend gemaakt door burgemeester Inge Nieuwenhuizen. Dat gebeurt om 20.00 uur.

Het raspaard is voor een organisatie die met een initiatief in De Wolden een uitzonderlijke prestatie heeft geleverd. Omdat inwoners dat het beste weten, konden zij initiatieven aanmelden. De nominaties zijn, in willekeurige volgorde, Streekbelang Drogteropslagen, openluchttheater Mina Koes, energiecoöperatie groen gas Koekange/Echten, Boeren met Aandacht, Belangenvereniging de Wijk, Formule 1-vrienden Koekange voor Oekraïne, ploggers De Wolden-Hoogeveen, oldstars Vitesse’63 (walking football), het Drogterpad in Fort en de kindermoestuin aan de Patrijslaan in Ruinerwold.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen