Vera Vos uit de Wijk genomineerd voor ‘Vrouw in de Media Award’

De bus van Passie op het Platteland met Manon (links) en Vera.
De bus van Passie op het Platteland met Manon (links) en Vera.
Foto: Artizzl Media

De Wijk – Vera Vos uit de Wijk is één van de elf genomineerden voor de Vrouw in de Media Award. De 23-jarige Vos dankt die nominatie vooral aan de serie filmpjes in het kader van het project Passie op het Platteland in de gemeente De Wolden. Ze deed dat samen met onder meer Manon Hessels uit Oosteinde. Vorig jaar wonnen de dames ook al het Raspaard van de gemeente De Wolden.

De elf vrouwen die zijn genomineerd, zijn behalve Vos Renate Snoeijing, Agnes Mulder, Roelie Lubbers-Hilbrands, Sonja van der Meer, Annemiek Rens, Fleur Stebis, Nelleke Vedelaar, Mieke Zijl, Judith le Fèvre en Jessica Dempsey.

De nominaties zijn gegeven aan vrouwen die in 2022 regelmatig in het nieuws waren. Sprekersbureau ZijSpreekt en Mediaplatform Vaker in de Media willen vrouwelijke experts en rolmodellen aanmoedigen om zichtbaar in de media te zijn. Ook moedigen ze redacties aan om vrouwen vaker een podium te bieden.

Wie zijn die elf vrouwen?

  • Renate Snoeijing uit Emmen is directeur van Huus van de Taol en richt zich op het nóg beter op de kaart zetten van het Drents.
  • Agnes Mulder uit Assen is lid van de Tweede Kamer der Staten-Generaal van Nederland en maakt zich onder meer hard voor het behoud van de kazerne in Assen.
  • Roelie Lubbers-Hilbrands uit Noord-Sleen is adviseur, toezichthouder, trainer, coach en projectleider. Zij bekleedt daarnaast functies in diverse organisaties op het gebied van sport en cultuur.
  • Sonja van der Meer uit Langerak is directeur van stichting Het Drentse Landschap.
  • Annemiek Rens uit Assen is hoofdconservator bij het Drents Museum in Assen en voorvechter voor meer vrouwelijke kunstenaars in het museum.
  • Vera Vos is uit de Wijk vormgever en oprichter van Passie op het Platteland, een project voor en door jongeren op het platteland.
  • Fleur Stebis uit Assen is kunstenaar en bij hoge uitzondering aangenomen bij de prestigieuze opleiding The Florence Academy of Art, een klassieke kunstacademie in de Italiaanse stad Florence.
  • Nelleke Vedelaar uit Assen is lid van Gedeputeerde Staten in Drenthe. Door haar komst zit er nu een vrouw in het door mannen gedomineerde college. Mieke Zijl uit Hoogeveen is directeur-bestuurder van SportDrenthe en zet zich in om met sport en bewegen Drenthe nog beter te maken.
  • De Meppelse Judith le Fèvre is mede-eigenaar en Chief Marketing Officer van de Drentse scale-up Ferr-Tech. Met hun baanbrekende innovatie voor afvalwaterbehandeling, helpen ze verschillende bedrijven om hun afvalwater op een duurzame manier te zuiveren.
  • Jessica Dempsey is directeur van ASTRON in Dwingeloo. Zij maakt zich sterk om meisjes meer vooruitzichten te bieden om in de toekomst leiderschapsposities te bekleden binnen de wetenschap en technologie.

Hoe worden ze gekozen?

Per provincie is door een regionale jury een selectie gemaakt. De jury voor Drenthe bestaat uit Mariëlle Nieuwenhuis, eindredacteur Nieuws bij RTV Drenthe, Marjanne Teunissen uit Ruinen, journalist en auteur van het boek Krachtstroom over spraakmakende vrouwen in Drenthe en juryvoorzitter Bianca Kroon, private publisher bij Auteurscollege.

Op 17 januari wordt de winnares bekend. Zij ontvangt een beeld gemaakt door kunstenares Ellen Buchwaldt. Vorig jaar won boerin Annemiek Koekoek uit Tynaarlo de Vrouw in de Media Award Drenthe.

Stemmen en informatie: https://vidm.nl/vrouw-in-de-media-awards/provinciaal?prov=Drenthe

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen