Gemeente De Wolden bestaat 1 januari een kwart eeuw, en gaat dat vieren

Feestje in De Wolden.
Feestje in De Wolden.
Foto: Artizzl Media / Peter Nefkens

Zuidwolde – De gemeente De Wolden bestaat op 1 januari 25 jaar en da is een goede reden om dat samen met inwoners te vieren.

In 1998 is De Wolden gevormd uit de gemeenten Ruinen, Ruinerwold, de Wijk en Zuidwolde. Een feestelijk moment waarbij De Wolden graag wil stilstaan. Er is extra geld beschikbaar voor activiteiten. De gemeente wil de inwoners van De Wolden graag betrekken en nodigt inwoners uit om met ideeën te komen voor festiviteiten verspreid over alle kernen voor het aankomende jubileumjaar. De voorbereidingen zijn al in volle gang en er is ruimte voor ideeën van inwoners.

Thema is leidend

Er is wel een thema leidend: hoe ziet De Wolden er over 25 jaar uit? En wat was er bijzonder in de afgelopen 25 jaar? De gemeente stelt een paar voorwaarden aan de ideeën.  Het voorstel voor een activiteit sluit aan bij het centrale thema ‘hoe ziet De Wolden er over 25 jaar uit?’ en bijdragen aan de festiviteit rond het 25-jarig jubileum van De Wolden. De activiteit wordt voor en door inwoners van De Wolden samen met de gemeente georganiseerd. De activiteiten kunnen het hele jaar door worden georganiseerd.

Het vieren van het jubileum begint op 9 januari bij de nieuwjaarsreceptie. Het aandragen van ideeën voor activiteiten kan vanaf 9 januari tot en met 1 maart. De bedragen voor de geplande activiteiten moeten binnen de begroting passen.

Wanneer een stichting, vereniging of inwoner een idee heeft voor een activiteit, kan contact worden opgenomen met Eduard Annen, via het e-mailadres [email protected] of 06-12343575.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen