Zangeres Wilma Fieten uit Zuidwolde is gek van kabelbanen

Wilma met neefje en nichtje .
Wilma met neefje en nichtje .
Foto: Artizzl media / Peter Nefkens

Zuidwolde – Een kabelbaan is de nieuwste aanwinst voor het Nolderwoud in Zuidwolde. Zangeres en ondernemer Wilma Fieten investeert de laatste jaren de inkomsten van haar optredens in mogelijkheden om kinderen buiten te laten spelen. De kabelbaan is er daar ook een van.

„Ik ben zelf gek van kabelbanen, ik raak zo de stress even helemaal kwijt”, zegt Fieten, terwijl ze klaar staat om een ritje naar beneden te maken. „De meeste kabelbanen zijn dertig meter, maar ik wilde er een van vijftig. Ik dacht dat je dan sneller zou gaan, maar dat blijkt niet zo te zijn.” Speciaal voor de baan werd een heuveltje gecreëerd, om zo een goede start te kunnen maken.

Wilma Fieten zelf in actie op haar eigen kabelbaan. (Artizzl media)

 

In de loop der jaren heeft ze al verschillende projecten gerealiseerd, zoals de aanleg en gebruik van een mountainbikeparcours voor de mountainbikevereniging Zuidwolde, het plaatsen van speeltoestellen en de aanleg van een trimparcours in de bossen van het Nolderwoud. Alles is vrij toegankelijk voor kinderen en hun ouders/verzorgers.

Fotobijschrift: Wilma Fieten samen met nichtje Ninthe Holtmaat (9) en Vince Holtmaat (4), die graag even bij tante Wilma komen spelen. (Artizzl media)

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen