Samen schrijven in Zuidwolde tegen onrecht

Brieven schrijven voor Amnesty.
Brieven schrijven voor Amnesty.
Foto: Eigen foto

Zuidwolde – Jaarlijks organiseert Amnesty International een wereldwijde schrijfactie tegen onrecht dat mensen is aangedaan. Ze werden vastgezet omdat ze kritiek hadden op hun regering, omdat ze vreedzaam demonstreerden, omdat ze opkwamen voor het milieu, de rechten van vrouwen of etnische groepen.

Ook in Zuidwolde werd geschreven en wel op 10 december in de bibliotheek en op de kerstmarkt in de Ontmoetingskerk. Burgemeester Inge Nieuwenhuizen en haar partner Rob Joosten openden de schrijfactie. Voor tien mensen uit landen over de hele wereld zijn brieven en kaarten geschreven. Daarin staat de vraag aan de autoriteiten om vrijlating of rechtvaardige behandeling van deze mensen.

Protest aangetekend

Uiteindelijk zijn in Zuidwolde 60 brieven en 35 kaarten geschreven. Op de kerstmarkt is ruim 150 keer protest aangetekend tegen uitbuiting van arbeidsmigranten in Qatar en tegen discriminatie van transgender personen. Door deze acties van Amnesty weten regeringsleiders dat de ogen van de wereld op hen gericht zijn. Het gebeurt regelmatig dat mensen waarvoor geschreven wordt strafvermindering krijgen of zelfs worden vrijgelaten.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen