Ruinen schaatst in de paardenbak van de Vrederuiters

Het kan: schaatsen op een paardenbak in Ruinen.
Het kan: schaatsen op een paardenbak in Ruinen.
Foto: Jans Schulting

Ruinen – Met groot enthousiasme maakten woensdagavond de eerste inwoners van Ruinen en omgeving hun slagen op het ijs van de tijdelijke ijsbaan. Deze is gerealiseerd in de paardenbak van de landelijke rijvereniging en ponyclub de Vrederuiters aan de Kloosterstraat.

Woensdagmorgen werd nog maar 3,5 centimeter gemeten, maar ’s avonds kon het hek dan toch geopend worden. De baan is gerealiseerd in samenwerking van VVVo Ruinen en de Vrederuiters, met steun van Sport Rune en de brandweer. De vrijwilligers van beide verenigingen waren in het weekend al begonnen met de voorbereidingen. Zaterdagavond zorgden brandweerlieden ervoor dat er zeven centimeter water op de baan kwam te staan. „Vrijdag hebben we alle hindernissen weggehaald, ’s nachts vroor het al aardig. Daardoor konden we de bak niet perfect egaliseren. Anders hadden we met minder water toe gekund”, legt Jari Broekman van de Vrederuiters uit.

Opstaande rand

De paardenbak is standaard voorzien van een opstaande rand, alleen bij de hekken moest een nieuwe rand worden gemaakt. „En er bleken nog wat kieren te zijn, die hebben ze ook dichtgemaakt”, weet Dekker. De brandweermannen Jeroen Buiter, Daniël Scholing en Martijn Meekhof stonden zondagnacht om vier uur weer bij de baan om te zien of alles er goed bij lag en om water toe te voegen. Dinsdagavond stond Buiter er ook weer, nu om te zien hoeveel centimeter ijs VVVo-ijsmeester Jarno Slagter kon meten. Met 2,5 tot 3 centimeter bleek de ijsvlakte nog niet voldoende dik om woensdag direct al schaatsers te ontvangen.

Houd de facebookpagina van VVVo Ruinen in de gaten voor nieuws over de openingstijden.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen