Provincie start wintercampagne met tips voor weggebruikers voor rijden in de winter

Foto:

Assen – De provincie voert de komende maanden een wintercampagne, waarbij weggebruikers tips krijgen zodat ze in de winter snel en veilig op pad kunnen.

Dat de provincie er nu mee begint, is geen verrassing. Deze week is het voor het eerst deze winter echt winterweer, met temperaturen nauwelijks boven het vriespunt. Dat betekent dat weggebruiker geregeld te maken kunnen krijgen met beslagen of bevroren ruiten, gladde wegen en slecht zicht.

Drie tips van de provincie


Gebruik geen cruisecontrol als er sneeuw op de weg ligt. Het is ontworpen om te gebruiken bij normale omstandigheden en niet voor gladde wegen. Daarom is het verstandig om cruisecontrol uit te zetten als het glad is op de weg. Dan heb je meer controle over de auto en kun je zelf de snelheid aanpassen.
Als je in de slip komt, laat dan het gas los en houd het stuur recht. En: trap niet op de rem. Daarmee voorkom je dat je auto nog meer in de slip raakt.
Zet de verwarming zo hoog mogelijk als de ruiten beslaan en je geen airco hebt. Richt de blazer dan op de voorruit.

“Het is misschien een open deur, maar zeker in deze maanden is het belangrijk alert te rijden”, aldus de provincie. “Temperaturen onder nul, mogelijk met sneeuw, zorgen komende week voor verraderlijke situaties in het verkeer”, waarschuwt de provincie.

Billboards

Daarom worden er tips gegeven. Die gaan bijvoorbeeld over goed zicht door schone autoruiten, meer grip bij gladheid en autoverlichting voor zowel ’s nachts als overdag. De wintercampagne is de komende tijd te zien en te horen via borden langs de weg, posters, radiocommercials, social media, online banners en reclame op tankstations.

Ook wordt er aandacht gegeven aan de gevaren van rijden onder invloed van alcohol en drugs, met het oog op de feestdagen en oud- en nieuwjaar. Het campagneteam van BOB helpt mee door op bijna twintig plekken actie te voeren.

Foto: Pixabay

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen