Bevolkingsonderzoek borstkanker in Zuidwolde en Ruinen

Onderzoekswagen.
Onderzoekswagen.
Foto: Eigen foto

Zuidwolde – Vrouwen uit de gemeente De Wolden in de leeftijd van 50 tot en met 75 jaar kunnen vanaf 6 januari weer meedoen aan het bevolkingsonderzoek borstkanker. De onderzoekswagen is tot eind januari te vinden op het parkeerterrein nabij zwembad De Waterlelie.

Hierna gaat de onderzoekswagen naar Ruinen op het parkeerterrein nabij sporthal de Marse, waar de wagen tot begin februari staat.

Een op de zeven vrouwen krijgt borstkanker. De meesten zijn ouder dan 50 jaar. Daarom krijgen alle vrouwen van 50 tot en met 75 jaar een uitnodiging voor het bevolkingsonderzoek borstkanker.

Voorlopig is het niet mogelijk om vrouwen elke twee jaar uit te nodigen voor het bevolkingsonderzoek borstkanker. Dit komt door een tekort aan personeel. Door het coronavirus is de vertraging in het uitnodigen nog groter geworden. Daarom is besloten de periode tussen twee uitnodigingen tijdelijk te verlengen naar maximaal drie jaar. Het later uitnodigen zal enkele jaren duren. Als de COVID-19-maatregelen voorbij zijn en we voldoende nieuwe medewerkers hebben opgeleid, kunnen we onze cliënten weer iedere twee jaar uitnodigen.

Info: www.bevolkingsonderzoeknederland.nl. of bellen met 050-520 88 99.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen