Kerstrondje Ruinerwold is alleen op zondag

Kerstrondje 2018 in de kerk van Blijdenstein.
Kerstrondje 2018 in de kerk van Blijdenstein.
Foto: Artizzl Media

Ruinerwold – Als gevolg van de coronapandemie moesten de deelnemers aan het Kerstrondje Ruinerwold twee edities overslaan, maar dit jaar gaat het evenement weer gewoon door. Er is echter een wijziging, want het rondje is alleen op zondag 11 december.

Er zijn dit jaar acht locaties in- en rond het dorp. Bijzonder is de deelname van de kunstenaars van het Beeldend Collectief Drenthe. Die exposeren op twee locaties: op de zolder van De Karstenhoeve en0 in de kerk van Blijdenstein. Verder doen mee De Natte Neuzenhoeve op Oosteinde 46, ’t Bakhuus en Smederij Mulder aan Haakswold, Het Tweede Lichtje op Weerwille en café de Kastelein. Daar is tussen 15.00 en 18.00 uur een karikatuur-tekenaar en tussen 16.00 en 19.00 uur is er muziek van Ted Pickman.

Verder doet Het Ambacht aan Dijkhuizen voor het eerst mee, want de zaak bestaat pas sinds dit jaar, en ook nieuw is de deelname van Huize Gomarus aan Haakswold. Daar stonden belangstellenden afgelopen zomer in een lange rij om eens binnen in het voorhuis te kijken. Het voorhuis is nu niet open, maar er zijn wel kraampjes alsmede de beauty en health-producten van Margriet Bolhuis.

Info: www.kerstrondje.nl

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen