Initiatiefrijk De Wolden wordt voortgezet: weer acht ton beschikbaar

Ook voor wandelommetjes is geld, zoals in Berghuizen.
Ook voor wandelommetjes is geld, zoals in Berghuizen.
Foto: Artizzl media

Zuidwolde – Het gemeentelijke programma Initiatiefrijk de Wolden wordt voor zeker vier jaar voortgezet. Er is een bedrag van 800.000 euro voor beschikbaar. Dat heeft het college van B en W besloten. Alle projecten die al gerealiseerd, zo’n 150, zijn droegen bij aan meer leefbaarheid en gemeenschapszin in de dorpen.

De gemeenteraad en het college van burgemeester en wethouders blijven deze initiatieven ondersteunen en stimuleren. Daarom wordt er voor de komende vier jaar € 800.000,- beschikbaar gesteld (per jaar € 200.000,-).

Initiatiefrijk De Wolden is een succes gebleken. Veel verenigingen en organisaties doen een beroep op de subsidieregeling. Met zelfwerkzaamheid en geld van fondsen worden projecten en activiteiten gerealiseerd. Deze komen veelal voort uit de dorpsvisies en zijn gericht op het mooier maken van het leven en wonen in De Wolden. Projecten tot € 2.000,- kunnen het hele jaar door worden ingediend en worden tussentijds behandeld. Projecten vanaf € 2.000,- kunnen worden ingediend voor 1 februari, 1 mei, 1 september en 1 november.

Subsidieregeling

De gemeenteraad wil dat ook in de komende vier jaar weer volop gebruik gemaakt wordt van de subsidieregeling. Zo kan het saamhorigheidsgevoel in het dorp nog verder groeien en werken inwoners en gemeente samen aan een Krachtig De Wolden. De oude subsidieregeling is op advies van de rekenkamer aangepast. De criteria zijn duidelijker omschreven. Hierdoor is het voor de aanvrager helder hoe de aanvraag beoordeeld wordt.

Meer informatie?

Meer informatie over initiatiefrijk De Wolden staat op dewolden.nl/initiatiefrijk. De dorpencontactfunctionarissen van de gemeente, Jacomijn de Jong en Suzanne Lammers, denken met initiatiefnemers mee over de haalbaarheid van een plan of het versterken ervan. Ze zijn telefonisch bereikbaar op 14 0528, of via de mail: [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen