Gemeente ondertekent akkoord voor dementievriendelijke gemeente

Overheden en instanties maken zich hard voor een dementievriendelijke provincie.
Overheden en instanties maken zich hard voor een dementievriendelijke provincie.
Foto:

Zuidwolde – Alle Drentse gemeenten hebben opnieuw een akkoord ondertekend voor een dementievriendelijke provincie. In het stadhuis van Meppel hebben naast alle gemeenten ook het Zilveren Kruis, Alzheimer Nederland, Netwerk Dementie Drenthe en de provincie Drenthe zich achter de afspraken geschaard.

Doel is dat de gezondheidszorg en de samenleving als geheel minder onder druk komen te staan, als gevolge van de verwachte toename van het aantal mensen met dementie. De verwachting is er in Drenthe een toename is van 45 procent over de periode van 2020 tot aan 2050. Alle werkzaamheden die voortvloeien uit het akkoord moeten bijdragen aan toekomstbestendige zorg in Drenthe.

“We vinden het belangrijk dat mensen met dementie zo lang mogelijk hun waardigheid en zelfstandigheid kunnen behouden en mee kunnen blijven doen in de samenleving”, zegt provinciebestuurder Hans Kuipers. “Net zo belangrijk is, dat de naasten de zorg vol kunnen blijven houden. Daarom blijven we ons ook na 2022 inzetten voor een dementievriendelijk Drenthe.” De afspraken lopen tot en met 2026.

Foto: Provincie Drenthe

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen