PvdA en D66 stellen vragen over Scala aan het College van De Wolden

Muziek maken op school met Scala.
Muziek maken op school met Scala.
Foto: Artizzl Media

Zuidwolde – In de Gemeenteraadsvergadering van afgelopen donderdag hebben Anneke Assink (PvdA) en Eva Salomé (D66) aan het college van De Wolden vragen gesteld over Scala. Scala heeft aangegeven geen bestaansrecht meer te zien door de slechte financiële situatie.

De partijen PvdA en D66 benadrukken dat het culturele aanbod voor met name jongeren belangrijk is voor de ontwikkeling van kinderen. De partijen wilden weten van wethouder Albert Haar (D66) welke rol de aangesloten gemeenten, waaronder De Wolden, kan spelen in het veiligstellen van dit culturele aanbod voor de cursisten.

Onaangenaam verrast

De wethouder gaf aan dat hij ook onaangenaam verrast was met de aankondiging over de financiële situatie van Scala. In de tweede week van december is er een bestuurlijk overleg met Scala. Zodra meer duidelijk is over de situatie, wordt de gemeenteraad geïnformeerd. Wethouder Haar zegde toe dat hij de huidige deelnemers niet in de steek wil laten en dat de gemeente alles in het werk zet om de cursisten tot het einde van het lesseizoen vanuit Scala te bedienen.

Niet alleen de politieke partijen gaven donderdag aandacht aan Scala, ook spraken twee leden van muziekvereniging Woudklank uit Zuidwolde de gemeenteraad toe: de secretaris van de muziekvereniging de Woudklank en een ouder wiens kinderen veel plezier beleven aan de muzieklessen. De insprekers werden muzikaal ondersteund in de zaal door cursisten van Scala.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen