Kinderen kunnen de sterrenhemel ontdekken bij de Ackerlodges in Ruinerwold

Leer meer over de sterrenhemel.
Leer meer over de sterrenhemel.
Foto: Pixabay

Ruinerwold – Roy Smits (sterrenkundige) en Karin Rozeboom (fotograaf) verzorgen zaterdag 3 december een workshop ‘Sterrenkunde voor kinderen’ bij de Ackerlodges in Ruinerwold. Roy begint de avond met een presentatie over sterrenkunde. Daarna vertelt hij buiten over de sterren en is er volop de gelegenheid om door de telescoop naar de sterren en de maan te kijken.

De Ackerlodges aan de Havelterweg liggen ver verwijderd van de dorpskern van Ruinerwold, waardoor nauwelijks sprake is van lichtvervuiling.

De workshop Sterrenkunde voor kinderen maakt deel uit van Lichtstad, een initiatief van Roy en Karin. Ze schreven samen een spannend kinderboek met heel veel leuke ideeën over sterrenkunde en fotografie waar ze graag meer mee wilden doen. Op de website Lichtstad.space delen ze leuke video’s over fotografie en wetenschap. De website is bedoeld als veilige omgeving voor kinderen met een veilige inhoud. Volwassenen mogen ook meekijken. De avond start om 18.30 uur. Aanmelden is verplicht en kan via https://www.lichtstad.space/workshop Deelname kost 15 euro, ouders en begeleiders zijn gratis. Er is een beperkt aantal plaatsen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen