Theo en Joke Schoenmaker uit Zuidwolde 60 jaar getrouwd

Theo en Joke met de burgemeester.
Theo en Joke met de burgemeester.
Foto: Artizzl media

Zuidwolde – Theo en Joke Schoenmaker uit Zuidwolde vierden woensdag 23 november op bescheiden schaal hun 60-jarig huwelijksjubileum.

De 83-jarige Theo woonde in Zuid-Scharwoude, zijn een jaar jongere echtgenote Joke in kunstenaarsdorp Bergen. Ze leerden elkaar kennen in de Langestraat in Alkmaar. „Joke werkte bij de V&D en ik zat op de kweekschool. Ik liep daar met klasgenoten en we kwamen elkaar tegen, zomaar in onze pauze”, verhaalt Theo met een glimlach. Dat bijzondere moment speelde zich ruim 66 jaar geleden af, ze kregen al vroeg verkering. Sterker nog, ze woonde ook al vlot onder één dak. „Mijn ouders verhuisden naar Limburg en ik wilde niet mee, toen vroeg de moeder van Theo of ik bij hun wilde wonen. Zij was weduwe en zeer vooruitstrevend voor die tijd, maar achteraf dacht ik dat het wel wat snel ging”, zegt Joke.

Kledingwinkels

Theo kreeg een baan op school in Ruinerwold en drie jaar later in Zuidwolde, Joke was jarenlang werkzaam in kledingwinkels, onder andere 12,5 jaar bij boetiek Midi in Zuidwolde en later ook nog tien jaar in Hoogeveen.

Tennissen deden ze allebei, maar Joke kan dat niet meer vanwege rugklachten. Theo tennist nog tweemaal per week met andere oude mannen. „Tot vorige week nog lekker buiten. We zijn altijd sportief geweest, ook bij de volleybalvereniging. Hun drie kinderen kregen de sport mee van hun ouders, net als de vier kleinkinderen.

Reacties

Cookieinstellingen