Wie heeft de mooiste konijnen van heel Ruinen?

Kampioenen met konijnen in Ruinen.
Kampioenen met konijnen in Ruinen.
Foto: Jans Schulting

Diever/Ruinen In het najaar staan zoals gebruikelijk de tentoonstellingen van de verschillende kleindierenverenigingen uit de regio op de agenda. Zuidwolde zit er al op, afgelopen weekend was Ruinen aan de beurt en op 19 november showen D.K.C. Diever en KV Noordwolde hun dieren tijdens de gezamenlijke clubshow.

In Ruinen werden dit weekend de kampioenen bekend gemaakt tijdens de show die toch nog een keer in de oude sportzaal werd gehouden. Dit zaaltje staat op de nominatie om te worden afgebroken, maar kreeg toch nog een show toegewezen. Bij de Ruiner Kleindieren Club waren drie hoofd-ereprijzen: J. Kolk won bij de konijnen, de familie Van Tarry won bij de jeugdleden konijnen en de fraaiste collectie konijnen was van Jan Linde.

Plaats van handeling van de show van Diever en Noordwolde is de bedrijfshal van C. de Nekker, industriestraat 11 in Noordwolde. Door de verschillende leden zijn er konijnen, cavia’s, en sierduiven in verschillende rassen en kleurslagen ingebracht. De dieren worden op deze dag door de keurmeesters beoordeeld, wat ook voor het publiek gratis is te bekijken. De show is geopend voor publiek op zaterdag van 9.00 tot 16.00 uur.

Reacties

Cookieinstellingen