Kantine van vv Wacker in de Wijk krijgt een make-over

Kantine vv Wacker in 2019.
Kantine vv Wacker in 2019.
Foto: Benny Spin

De Wijk – De kantine van voetbalvereniging Wacker in de Wijk krijgt een make-over in de winterstop. Het is volgens het bestuur geen overbodige luxe. Het mag gerust iets ‘gezelliger en warmer’ worden, zo is de algemene opinie.

Enkele jaren geleden werd de kantine al eens vernieuwd. Er kwam een andere vloer in, een nieuwe bar en alles werd voorzien van andere kleuren. De biertapinstallatie verdween, de goed gevulde prijzenkast en oude teamfoto’s werden verbannen naar de zolder, waarmee tegelijk ook een stuk nostalgie en clubhistorie verdween. De voetbalkantine  kreeg weliswaar een moderne look, maar tegelijkertijd ook de steriele uitstraling van een doorsnee bedrijfskantine. „Er mist iets”, zo merkte een trouwe clubsupporter op. Nu wil Wacker die gezellige sfeer in ere herstellen.

Kantinecommissie

Een kantinecommissie bestaande uit Jenny Benjamins, Bodien Bartels, Corrie Dekker, Hilse Bruins, Joost van der Weide en Ruben Kleijer kreeg als taak zich hierover te buigen. De ideeën werden gebundeld en de opdracht neergelegd bij Kortekaas Interieurs uit Meppel. Dat bedrijf kwam met een ontwerp, wat dinsdagavond aan spelers en bestuur werd gepresenteerd door Ruben Kleijer. „In de basis verandert er niet zoveel. De vloer blijft zoals het was, er komen weer zitplekken aan de bar, de zolder en ook de statafels krijgen een andere kleur. En er komt meer hout in het interieur. De stamtafel krijgt een prominente plek, oud meubilair wordt vervangen, en de clubhistorie komt weer terug”, vertelde Kleijer. „Het goede van het oude en het beste van het nieuwe’ dat is een beetje het idee.”

Prijzenkast afgestoft

Wellicht dat ook de oude prijzenkast weer wordt afgestoft, al zijn de meningen daarover verdeeld. Er werd ook de suggestie gedaan om weer een biertapinstallatie of een mobiele bar aan te schaffen, die eveneens bij evenementen gebruikt kan worden. Een stemming onder de aanwezigen over tapbier of flessen bier bracht niet echt duidelijkheid. Kleijer: „Er moeten immers ook vrijwilligers beschikbaar zijn die kunnen tappen en het kostenaspect moet ook worden uitgezocht.” De winterstop wordt benut om de kantine aan te pakken. Vrijwilligers die hun steentje willen bijdragen kunnen contact opnemen met het bestuur.

 

Reacties

Cookieinstellingen