Gemeente wil een nieuwe website die voor iedereen toegankelijk is

Site gemeente De Wolden.
Site gemeente De Wolden.
Foto: Eigen foto

Zuidwolde – GroenLinks mist in de begroting van de gemeente De Wolden plannen om te investeren in een inclusieve samenleving. Het gaat e fractie niet alleen om toegankelijkheid in de straat, maar ook om de website van de gemeente.

„De openbare ruimte wordt niet of nauwelijks aangepast voor een brede doelgroep. De gemeentelijke website is voor veel inwoners niet toegankelijk. Het taalgebruik is te ambtelijk en onleesbaar voor een grote groep laaggeletterden in onze gemeente. Wanneer gaan we hiermee aan de slag?”, vroeg Eline Kippers zich af. „GroenLinks wil graag in eigen ervaring delen en laten zien hoe de website omgezet kan worden naar gesproken taal. Laten we er meteen mee aan de slag gaan en de inwoners niet in de wachtrij laten staan.”

Voorleesfunctie

Wethouder Albert Haar antwoordde dat er gewerkt wordt aan een andere website, mede doordat het contract met de huidige bouwer afloopt. „Maar dan willen we wel weten wat we met de website willen bereiken. Zo zou een voorleesfunctie niet alleen voor slechtzienden en blinden mooi zijn, maar ook voor laaggeletterden. We zijn daar al mee bezig.” De wethouder voegde eraan toe dat ook gedacht wordt aan het creëren van een soort portaal, waar alle sites die met de gemeente De Wolden te maken hebben, te vinden zijn. „Dat is ook goed voor de beeldvorming van onze gemeente, die volgend jaar 25 jaar bestaat.”

Reacties

Cookieinstellingen