D66 De Wolden: ‘zitten alle inwoners wel op uitbreiding bedrijfsterrein te wachten?’

Uitbreiding Hoge Akkers in Ruinerwold.
Uitbreiding Hoge Akkers in Ruinerwold.
Foto: Artizzl Media

Zuidwolde – Er wordt in De Wolden fors ingezet op uitbreiding van bedrijfsterreinen, maar D66 vroeg zich donderdag bij de behandeling van de begroting af of inwoners daar allemaal wel op zitten te wachten.

Eva Salomé van D66 stelde die vraag in haar algemene beschouwingen. Volgens het college is er grote vraag naar meer grond, maar Salomé vraagt zich af van wie die vragen komen. „De wens is voornamelijk vanuit de ondernemers schat ik zo in,  maar hoe zit het met de wens vanuit de overige inwoners van de kerndorpen? Worden zij ook meegenomen in het onderzoek naar de behoefte? Een goed doordacht plan waar alle effecten vooraf zijn afgewogen om problemen achteraf te voorkomen is essentieel. In Ruinerwold is er helaas vooraf onvoldoende nagedacht over de impact van het bedrijventerrein op de omgeving, woonkwaliteit en verkeerstromen. Laat dit niet nog een keer gebeuren.”

Belangrijk speerpunt

De VVD wil van het college weten hoe het staat met het standpunt van collegepartij de PvdA, die eerder had aangegeven dat bedrijfsterreinen niet meer van belang zijn in de gemeente. „Voldoende ruimte voor ondernemers in de Wolden blijft een belangrijk speerpunt voor de VVD”, aldus Hulst.

Wethouder Gerrie Hempen gaf in haar beantwoording aan dat in de visie op bedrijfsterreinen ook mobiliteitsstromen zijn meegenomen en dat ook de inwoners  demogelijkheid hebben op inspraak. „We hebben nu eenmaal heel bedrijvige inwoners, we krijgen veel vragen naar bedrijfsgrond”, stelde Hempen. Zo wordt uitgebreid in Ruinerwold en Ruinen en zijn er ideeën om in Koekange een terrein te realiseren.

Reacties

Cookieinstellingen