Safari langs slachtoffers wolf | Alleen voor mensen met sterke maag

Wolf.
Wolf.
Foto: Stockfoto

Zuidwolde – LTO Noord organiseert dit najaar safari’s waarin mensen met eigen ogen kunnen zien wat de gevolgen van de wolf in Nederland zijn. Het roofdier heeft inmiddels op verschillende plekken in Nederland slachtoffers gemaakt. Tijdens de safari komen bezoekers met boeren in contact, die zich elke nacht weer afvragen of hun dieren het volgende slachtoffer zijn. Een dierenarts is aanwezig om te vertellen wat de dieren meemaken als ze worden gepakt.

Mensen kunnen zich bij LTO Noord opgeven voor de excursie. Ze worden dan gebeld als er nieuwe slachtoffer zijn gevallen. Geïnteresseerden worden dan in contact gebracht met boeren die moesten meemaken hoe hun dieren werden gedood. Dierenarts Bernd Hietberg zal ter plekke iets vertellen over de slachtoffers. “We raden het kinderen onder de 18 jaar aan om thuis te blijven. Deze safari’s zijn helaas alleen geschikt voor mensen met een sterke maag.”

Alternatief voor wolvenexcursie

De safari’s zijn een alternatief op de wolvenexcursie, die Natuurmomenten binnenkort organiseert. “Ineens begreep ik waarom Natuurmonumenten zo dol is op de wolf. Het is voor hen gewoon een verdienmodel,” zegt voorzitter Dirk Bruins van LTO Noord. “Dit is een tik in het gezicht van mensen die hun dieren verloren en gedood zagen worden.” Bruins heeft al talloze boeren gesproken die schapen, paarden en koeien verloren door de wolf. “Nederland heeft niet de juiste leefomstandigheden voor de wolf.”

LTO Noord pleit al behoorlijke tijd voor het beheer van de wolf. Daarvoor ontvangt zij ook steeds meer steun. De provinciale politiek in Drenthe en Friesland heeft zich inmiddels uitgesproken voor een beheersplan. Beheer van de wolf ligt echter ingewikkeld door Brusselse regelgeving. Bruins: “Van diverse provincies hoor ik al dat zij deze regels willen herzien. Ik roep minister Adema daarom op om zo snel mogelijk naar Brussel te gaan.”

Bron: LTO Noord. Foto: iStock.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen