Recyle Sint komt weer naar Zuidwolde

Annemieke met een aantal kinderen voor de container met een deel van het ingebrachte speelgoed.
Annemieke met een aantal kinderen voor de container met een deel van het ingebrachte speelgoed.
Foto: Eigen foto

Zuidwolde – Ook dit jaar organiseert Aleida Hepping in samenwerking met Annemieke Lindenhols van Een-Twee een gezellige middag waar de Recycle Sint de cadeau-inkopen duurzamer gaat aanpakken. „Ruilen is het nieuwe kopen”, vertelt Annemieke. „Daar is initiatiefneemster Aleida een aantal jaren geleden mee begonnen en dat bleek een groot succes.”

Een-Twee deed onlangs een oproep via social media. Ouders en kinderen kunnen speelgoed, spelletjes en knuffels, waar niet meer mee gespeeld wordt en uiteraard nog heel en compleet is, inbrengen. „Hier kun je een ander kind weer blij mee maken”, geeft de onderneemster aan. „Denk bijvoorbeeld aan de gezinnen die het niet breed hebben of die het fijn vinden om duurzamer bezig te zijn.”

Inbrengmomenten

Mensen die tijdens de inbrengmomenten speelgoed inleveren, krijgen bonnen waarmee speelgoed uitgezocht kan worden tijdens de ruildag op vrijdag 4 november. Voor elk stuk speelgoed dat ingebracht wordt, mag een ander stuk speelgoed teruggenomen worden.

„Dit is een hele duurzame en voordelige manier van cadeautjes kopen”, vertelt Annemieke. „Je bespaart geld, want je ruilt alleen maar. En je voelt je er goed bij, want je doet iets goed voor jezelf en de wereld.”

De ruildag op vrijdag 4 november vindt plaats bij de Een-Twee tent van 17.00 tot 20.00 uur. De dag wordt feestelijk aangekleed. Speelgoed inbrengen kan nog tot en met donderdag 3 november, Industrieweg 10 in Zuidwolde. Met het speelgoed dat over blijft, worden in de regio heel veel kinderen blij gemaakt via verschillende lokale goede doelen.

Info op de Facebookpagina van Een-Twee.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen