Samen Beter met inloghulp bij Huisartsenpraktijk Zuidwolde

Digitaal leren.
Digitaal leren.
Foto: CCO

Zuidwolde – In de maand november komt een IDO-medewerker van de bibliotheek elke vrijdag tussen 10.00 en 12.00 uur naar huisartsenpraktijk Zuidwolde. Dit om hulp te bieden aan patiënten die ondersteuning kunnen gebruiken bij het inloggen in het patiënten portaal.

Daarnaast kunnen patiënten er met andere vragen over digitale gezondheidszorg terecht. Deze actie is opgezet zodat patiënten op een moment dat hen uitkomt via het portaal contact kunnen zoeken met de praktijk voor het maken van afspraken, het stellen van vragen, het opvragen van uitslagen of het inzien van hun dossier.

Digitale vaardigheid

Inloggen in het patiëntendossier is voor de één een fluitje van een cent, maar voor een ander lijkt het een onmogelijke opgave. Voor de patiënt zijn er veel voordelen zijn om het patiëntenportaal te gebruiken. Daarom zocht Huisartsenpraktijk Zuidwolde een manier om patiënten die niet digitaal vaardig zijn, zo goed mogelijk te ondersteunen. Die hulp werd gevonden bij de bibliotheek Zuidwolde, die niet alleen gratis digitale vaardigheid cursussen aanbiedt, maar ook hulp biedt aan mensen die moeite hebben met het regelen van digitale(overheids-)zaken rondom het inloggen met de DigiD.

Wie gebruik wil maken van de inloghulp, kan een afspraak maken via huisartsenpraktijk Zuidwolde (0528-378657). De inloghulp wordt ook geboden in de bibliotheek Zuidwolde bij het informatiepunt digitale overheid (IDO). Het informatiepunt is geopend op dinsdag van 14.00 tot 20.00 uur en op donderdag van 14.00 tot 17.00 uur.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen