Kandidaten kunnen weer aangemeld worden voor Raspaard van De Wolden

Vera en Manon in het gele busje wonnen het Raspaard 2021.
Vera en Manon in het gele busje wonnen het Raspaard 2021.
Foto: Kim Stellingwerf

Zuidwolde – Kandidaten voor de titel raspaard 2022 kunnen vanaf heden worden aangeleverd bij de gemeente De Wolden. In januari staat de bekendmaking van de winnaar gepland, wat doorgaans gebeurt tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst. Deze ging de afgelopen jaren vanwege corona echter niet door. Vorig jaar kregen Vera Vos en Manon Hessels (Passie op het Platteland) het Raspaard op locatie uitgereikt.

Inwoners kunnen uitzonderlijke initiatieven uit de gemeente De Wolden benoemen en het college van B en W kiest hieruit de winnaar. „Inwoners en ondernemers, de instellingen en de gemeente: samen werken we aan een mooi De Wolden. Dat is het uitgangspunt. En daar zijn we trots op. Door jaarlijks één van de vele initiatieven van onze inwoners uit te roepen tot Raspaard De Wolden, laten we zien dat we als gemeente trots zijn en respect hebben voor dat wat deze inwoners met hun initiatieven mogelijk maken.”

Aanmelden tot 24 november

Inwoners kunnen het formulier op de dewolden.nl/raspaard invullen om iemand, een project, gebeurtenis of activiteit aan te melden. Dat kan uiterlijk tot 24 november.

Het moet gaan om een prestatie van één persoon of een groep personen. Deze persoon of groep moet uit de gemeente De Wolden komen met een initiatief in gemeente De Wolden. Het mag een initiatief op sportief, cultureel, maatschappelijk of ander terrein zijn. De prestatie moet een positieve invloed hebben gehad op de leefomgeving.

Lees ook Passie op het Platteland winnaar Raspaard 2021

Reacties

Cookieinstellingen