Koken zoals alleen oma dat kan met Noorderboog en Drenthe College

Samenwerking Noorderboog en Drenthe College.
Samenwerking Noorderboog en Drenthe College.
Foto: DC

Meppel – Er zijn al vele kookboeken mee vol geschreven. Ook bij Zorggroep Noorderboog zijn ze bezig om de kookkunsten naar een hoger niveau te tillen. Sinds 22 september wordt de cursus “Koken met Flexers” aangeboden. De medewerkers die zich hier voor inschrijven leren een maaltijd te bereiden die doet denken aan vroeger.

Aansluiten bij de wensen van haar bewoners is wat Noorderboog graag doet. Een heerlijke maaltijd is één van de dingen die een dag mooier maken. Daarbij is eten een belangrijk onderdeel van de dagelijkse routine, hoe fijn is het dan als je de geur en smaak van vroeger herkent.

Actie met het Drenthe College.

 

In samenwerking met het Drenthe College kwam daarom de cursus “Koken met Flexers” tot stand. Het bleek een gat in de markt, want inmiddels hebben 42 flex- medewerkers zich aangemeld. Tijdens de cursus wordt in 3 dagdelen aandacht besteed aan HACCP, snijtechnieken, gebruik van keukenapparatuur, veiligheid in de keuken, basis kooktechnieken en dieetleer. En natuurlijk worden er hier en daar wat bereidingstips en tricks gedeeld.

Een mooie oplossing

Al met al een mooie oplossing waar alle partijen profijt van hebben. Noorderboog geeft namelijk invulling aan de wens van haar bewoners, de medewerkers krijgen de kans zich te ontwikkelen en de bewoners genieten elke dag van een smakelijke maaltijd. Kortom een win-win-win resultaat.

Noorderboog en Drenthe College werken veel samen om de ontwikkeling van (toekomstige) medewerkers te bevorderen. Naast BOL- en BBL-opleidingen richt de samenwerking zich ook steeds vaker op kortdurende trajecten voor bij- en omscholing of het verkrijgen van vereiste branchecertificaten.

Reacties

Cookieinstellingen