Foto’s: Laatste tentoonstelling van Pels en Pluim in Zuidwolde

Zuidwolde – Kleindierenvereniging Pels en Pluim houdt op dit moment haar laatste clubtentoonstelling. De vereniging gaat in het nieuwe jaar fuseren met de collega’s van DWO de Wijk en de Ruiner Kleindierenclub RKC. Het is sowieso een bijzondere tentoonstelling, omdat die voor het eerst sinds mensenheugenis niet in de sporthal is.

Deze is afgebroken en maakt plaats van het Huus van Sport en Cultuur, maar gelukkig voor de club kon een plek worden bemachtigd in manege Den Esch. het is de 54ste tentoonstelling van Pels en Pluim en die werd donderdagavond geopend door wethouder Mark Turksma. Hij vertelde over de band tussen mens en dier en kwam met Alice in Wonderland op de proppen, waar een wit konijn een wel heel belangrijke rol speelt. Nou, witte konijnen zijn er voldoende in de manege, maar geen eenden en hoenders. Met dank aan de vogelgriep dus geen kraaiende hanen en dus een stuk minder dieren te bekijken. ‘Maar we hebben de tentoonstelling extra ruim opgezet’, vertelt voorzitter Lucas Wink van Pels en Pluim.

Het was voor de wethouder de eerste kennismaking met een kleindierenshow. Er werden donderdagavond ook kampioenen bekendgemaakt: René Jassies heeft de mooiste siervogel, G. de Weerd het fraaiste konijn, Meine-Jan Zegeren de fraaiste sierduif, Floor Jassies de fraaiste siervogel bij de jeugd, Diego Kleiman de fraaiste sierduif bij de jeugd en de Combinatie Van Tarry het fraaiste konijn bij de jeugd. De tentoonstelling is vrijdag nog tot 22.00 uur te zien en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur in Manege Den Esch.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen