Mien Snuffelhuusie uit de hand gelopen hobby in de Wijk

Hermien in haar Snuffelhuusie.
Hermien in haar Snuffelhuusie.
Foto: Benny Spin

De Wijk – Schoonmaakbedrijf Westenberg vormt de core business van Sjaco en Hermien Westerberg. Los daar van is de vrouw des huizes al enige tijd actief met ‘Mien Snuffelhuusie’. Dit is gevestigd in het voorste gedeelte van het bedrijf aan de Dorpsstraat 101 in de Wijk.

In het snuffelhuusie worden kleding, schoenen, sieraden, parfums, speelgoed, boeken en andere aanverwante artikelen, zowel nieuw als gebruikt te koop aangeboden. „Het is een uit de hand gelopen hobby”, erkent Hermien. We richten ons daarbij een beetje op de ‘kleine portemonnee’ en helpen mensen die het niet zo breed hebben.” Daarom worden er met Sinterklaas ook weer pakketten samengesteld en verloot. „Het is leuk om te doen en het wordt zeker gewaardeerd, dat merk je.”

Heel sociaal gebeuren

Ook worden spullen van klanten ingenomen en in de winkel verkocht. Deze collectie wisselt steeds. „Met name naar tweedehandskleding is meer vraag. Het is de bedoeling om dat uit te breiden, maar eigenlijk hebben we nu al ruimte tekort. Het is bovenal een heel sociaal gebeuren, daarom is het zo leuk om te doen.”

Het Snuffelhuusie is volgens Hermien prima te combineren met het schoonmaakbedrijf, omdat ze aangepaste openingstijden hanteren. De winkel is geopend van dinsdag tot en met donderdag van 13.00 tot 16.00 uur, vrijdag van 14.30 tot 16.30 uur en zaterdag van 12.00 tot 15.00 uur.

De verhuizing van Meppel naar De Wijk drie jaar geleden bevalt de familie Westenberg overigens uitstekend. Sjaco: „Het is hier relaxt en rustig wonen en we hebben al veel nieuwe mensen ontmoet. Dit hadden we eigenlijk veel eerder moeten doen.”

Info: www.facebook.com/mien.snuffelhuusie.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen