Anneke Liebe, juf met hart en ziel zegt het onderwijs in Veeningen vaarwel

Afscheid Anneke Liebe.
Afscheid Anneke Liebe.
Foto: Eigen foto

Veeningen – Juf Anneke Liebe heeft donderdag bij Het Veldboeket in Veeningen afscheid genomen van het onderwijs, na 43 jaar werken met kinderen. Het werd een spetterend afscheid, waarbij Anneke van huis werd opgehaald met paard en koets.

Haar moeder heeft haar gestimuleerd dit veelzijdige beroep uit te gaan oefenen. In 1979 is ze gestart als kleuterleidster op het Eendennest in de Wijk; in de tijd dat kinderen tussen de middag naar huis gingen en je als leerkracht ook wel even tijd had om wat te breien. Veel veranderingen heeft ze meegemaakt, maar kinderen zijn in de kern altijd kinderen gebleven. Anneke vond het belangrijk dat kinderen gezien en gehoord werden; vooral ‘stille’ kinderen hadden altijd haar extra aandacht.

Anneke Liebe werd met paard en koets naar school gebracht.

 

Haar werkende leven

Zelfonderzoek en persoonlijke ontwikkeling vond en vindt ze belangrijk, ook in haar werkende leven. De relatie die je hebt met een kind, groep of collega’s is van wezenlijk belang. Vertrouwen om je veilig te voelen; de basis om te komen tot leren. Kijken en observeren met een open blik, zonder te snel invullen of te oordelen.

Jarenlange ervaring heeft haar een rijker mens gemaakt: geduldiger, milder en dankbaar. Dankbaar voor een fijne samenwerking met collega’s op de verschillende scholen: 35 jaar op De Horst in de Wijk en 8 jaar op Het Veldboeket in Veeningen. Dankbaar voor wat ze heeft geleerd van en door de kinderen. Hun openheid en enthousiasme hield/houdt haar jong. Kind zijn met de kinderen!

Groots op ingezet

Dit vroeg natuurlijk om een spetterend afscheid van het onderwijs. Op deze dag kwam de Klankenkaravaan op school, dat is een organisatie die aan alle groepen een workshop muziek en dans heeft aangeboden. Anneke kon hierbij volop meegenieten van alle voorbereidingen op de grote show die als afsluiting in het dorpshuis werd gehouden. Na de show konden ook de ouders afscheid van haar nemen. Er werd getrakteerd en er werden cadeaus in ontvangst genomen. Anneke was er enorm blij mee. Natuurlijk werd deze culturele juf ook toegezongen in een speciaal lied van de kinderen en nog een heuse canon van de collega’s. Na een receptie, waarbij (oud)collega’s waren uitgenodigd, is Anneke alle goeds toegewenst en uitgezwaaid.

Het werd een mooi afscheid.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen