Dag van de Witte Stok zaterdag in Ruinen te beleven

Foto: Eigen foto

Ruinen – Het is zaterdag 15 oktober de internationale dag van de Witte Stok. De werkgroep Lokale Inclusieagenda van gemeente De Wolden wil hierbij stilstaan en doet dat in Ruinen.

Vraag voor veel mensen is hoe het is om blind of slechtziend te zijn. Maar ook wat iemand met een visuele beperking nodig heeft om mee te kunnen doen en wat hij of zij wel of niet kan. De werkgroep houdt daarom op zaterdagmiddag 15 oktober tussen 14.00 en 17.00 uur in en rondom het dorpshuis ’t Neie Punt in Ruinen een middag, waar belangstellenden zelf kunnen ervaren hoe het is om met een taststok de weg te vinden.

Cannonballs

Maar er zijn meer activiteiten. De vraag of iemand met een visuele beperking kan sporten, wordt beantwoord door sportvereniging Cannonballs uit Assen. Leden van die club geven een demonstratie Showdown en aanwezigen mogen zelf ook een balletje slaan. Stichting Duofietsen staat klaar met een duofiets.

Verder kan worden ervaren hoe braille voelt en wat je kunt doen om iemand te helpen. Koninklijk Visio, het expertisecentrum voor blinden en slechtzienden, mag natuurlijk niet ontbreken op deze middag.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen