Huldiging van scheidsrechter Roelof Reinders bij vv Ruinen

Roelof Reinders (in het paars) werd uitgebreid gehuldigd.
Roelof Reinders (in het paars) werd uitgebreid gehuldigd.
Foto: Jans Schulting

Ruinen – Roelof Reinders kwam zondagmorgen nietsvermoedend naar het sportcomplex van voetbalvereniging Ruinen. Eerst even overleg met het bestuur over de scheidsrechters en daarna een wedstrijd fluiten, althans dat dacht hij. Roelof werd echter in het zonnetje gezet vanwege 40 jaar trouwe dienst als scheidsrechter.

In de bestuurskamer had zich een hele delegatie van de KNVB verzameld, samen met het bestuur van VV Ruinen, wethouder Egbert van Dijk, zijn Roelofs vrouw, kinderen en kleinkinderen. De KNVB wilde Roelof in het zonnetje zetten omdat hij na 40 trouwe jaren stopt als KNVB-scheidsrechter. Een ruwe rekensom leert dat hij in die jaren ongeveer 1400 wedstrijden moet hebben gefloten.

Sportieve banen

Er waren lovende woorden van de KNVB over zijn talent om met veel gezag en rust tussen de teams een wedstrijd in goede en sportieve banen te leiden. Zijn fitheid werd daarbij nog geroemd en die maakt dat hij gelukkig voor vv Ruinen nog wel doorgaat met fluiten.

Bloemen voor Reinders van voorzitter Estev Beenhakker. (Foto: Jans Schulting)
Wethouder Egbert van Dijk gaf een tas van de gemeente cadeau, uiteraard met inhoud. (Foto: Jans Schulting)

 

Hierna richtte wethouder Egbert van Dijk het woord tot Roelof en overhandigde hem een mooie tas van de gemeente De Wolden met daarin leuke presentjes en een cadeaubon. Er werd nog een keer onderstreept hoe waardevol vrijwilligers zijn. Tenslotte richtte vv Ruinen-voorzitter Estev Beenhakker het woord tot Roelof en in het bijzonder zijn vrouw Geziena. Zij was jarenlang als thuisfront een steunpilaar. Daarom kreeg zij ook een mooie bos bloemen uitgereikt.
Daarmee was het een goed begin van deze zonnige ochtend, waarna het vertier verder ging op het veld met drie thuiswedstrijden. Roelof nam daarbij Ruinen 3 – Ruinerwold 3 voor zijn rekening. Dorpsfotograaf Jans Schulting heeft er weer voor gezorgd dat er binnen en buiten mooie plaatjes werden gemaakt.

Reacties

Cookieinstellingen