Festival der Zoete Verleidingen in Fluitenberg

Sfeerbeeld.
Sfeerbeeld.
Foto: Festival Zoet

Fluitenberg – Na twee jaar afwezigheid is iedereen er weer aan toe. Taartenbakkers én smulpapen kunnen dit jaar weer genieten van taart, sfeer en gezelligheid op het Festival der Zoete Verleidingen. De 10e editie van dit event vindt plaats op een nieuwe locatie: van vrijdag 16 t/m zondag 18 september bij De Schildhoeve in Fluitenberg.

Organisator Anneke Boekee van B-Event Organisatiebureau uit Zuidwolde is heel erg blij met de nieuwe locatie: “De schitterende parktuin van de Schildhoeve met kronkelpaadjes geeft het evenement weer een hele nieuwe dimensie”. Iedereen die van zoet houdt kan hier smullen, inspiratie opdoen en bekende patissiers in het echt zien in het baktheater. Zoals Hidde de Brabander, Rutger van den Broek, Sarena Solari en de kersverse winnaar van Heel Holland Bakt Enzo Pérès-Labourdette, die de juryleden verraste met zijn creatieve vegan baksels. Chefkok Mikael Lindqvist van Villa BlauwHemel uit Diever laat zien hoe de Zweden hun befaamde fika lekkernijen maken en zo is er meerdere keren in het Baktheater iets lekkers te beleven.

Kronkelpaadjes

Wie van shoppen, sfeer en gezelligheid houdt komt hier ook zeker aan zijn trekken. Door de tuin lopen kronkelpaadjes, er zijn vijvers, een moestuin, borders met wilde bloemen, schaduwplekken onder de bomen. Overal word je verrast door vrolijke stands, sfeervolle terrasjes, muziek, theater en originele activiteiten. Alles bij elkaar elementen die zorgen voor de optimale sfeer die iedereen kent van Festival Zoet.

Ter plekke wordt graan gemalen. Er zijn heel veel workshops. Echte bakworkshops zoals koken met karamel, cupcakes versieren en bakken met thee. Maar ook andere creatieve workshops. Denk aan foodfotografie & foodstyling, theeglazen etsen, pottenbakken op een draaischijf, serviesgoed stippen en nog veel meer. Verder zijn er ruim 90 stands met zoete en leuke zaken. Van bakbenodigdheden tot serviesgoed, van bakboeken tot jams. Maar ook originele hebbedingen, woonspullen, brocante, hoeden, mooie sieraden, fleurige jurkjes en boodschappenmanden. Alles met zorg geselecteerd en goedgekeurd.

Taartenmeisjes (Foto Festival Zoet)

Taartenbakwedstrijd

Kinderen hoeven zich ook niet te vervelen. Ze kunnen de handen uit de mouwen steken bij diverse workshops of een ritje maken in een theekopjes draaimolen.

Met de taartenbakwedstrijd op zaterdag wordt geld ingezameld voor een goed doel. Dat is dit jaar de Stichting Jarige Job. Kinderen die hun verjaardag niet kunnen vieren omdat er thuis geen geld voor is krijgen een verjaardagsbox t.w.v. € 35,-. Hierin zit alles wat nodig is voor een echte verjaardag, thuis én op school. Jaarlijks vieren meer dan 80.000 kinderen hun verjaardag met behulp van Jarige Job!

Geschiedenis

Festival der Zoete Verleidingen – kortweg Festival Zoet – begon als een klein evenement om de toenmalige theetuin in Sleen meer bekendheid te geven. Tientallen stands in het kader van taart, feest en gezelligheid. Het evenement werd allengs groter en populairder, vooral nadat Heel Holland Bakt een kijkcijferkanon werd op TV. Festival Zoet liftte mee op de taartenbakrage. Het festival werd uitgebreid met bakdemonstraties door bekende patissiers, er kwamen workshops, meer stands en muziekoptredens bij, waardoor de bezoekers zich de hele dag konden vermaken.

De 10e editie van het Festival der Zoete Verleidingen is van vrijdag 16 t/m zondag 18 september in de tuin van De Schildhoeve in Fluitenberg, Fluitenbergseweg 69, 7931 PA Fluitenberg. Alle dagen geopend van 10-18 uur. De entree bedraagt € 8,50, jeugd t/m 12 jaar gratis. Vrij parkeren.  www.festivalzoet.nl

Reacties

Cookieinstellingen