Wandelen wordt bijzondere beleving met Drenthe Hikes

Op pad door Drenthe.
Op pad door Drenthe.
Foto: STPZD

Ruinen – In Drenthe kun je nu te voet of met de fiets unieke verhalen ontdekken met zintuigprikkelende documentaires of games. Drenthe Hikes geven een inkijkje in het leven van locals en bieden een interessante wandel- of fietsbeleving in het Drentse landschap.

Het is een mooie invulling voor een dagje weg. „De natuur in Drenthe is prachtig”, vertelt de voorzitter van Stichting Toeristische Promotie Zuidwest Drenthe, Annemieke Bergsma. „Het landschap vertelt zo veel verhalen, van vroeger en van nu. De Drenthe Hikes zijn meer dan zomaar een wandeling of fietsroute. Je loopt veel buiten de gebaande paden, je kijkt tijdens de wandeling naar indrukwekkende documentaires of je kiest voor weetjes en spelopdrachten in het donker die zichtbaar worden met UV licht.”

Goed ter been

Iedereen die goed ter been is kan deelnemen; alleen, samen of met een groepje. Voor kinderen is het geschikt vanaf een jaar of 10. „Inzichten, humor, mooie ontboezemingen én genieten van de bloedmooie landschappen van Drenthe”, promoot Bergsma.

In Drenthe zijn veel plekken met interessante verborgen verhalen, over bekende en onbekende mensen en gebeurtenissen. Met de combinatie van natuur, sportief bewegen, grappige spelelementen en je ‘digitale gids’ in de documentaires, maakt de deelnemer kennis met de hoofdrolspelers in deze verhalen. „Er valt echt iets te kiezen als je op pad wilt gaan. ‘Foodsteps’ start vanaf het brinkdorp Ruinen, waar je met mini documentaires én letterlijk kennis kunt maken met de lokale voedselproducenten.”

Indrukwekkende beleving

De indrukwekkende beleving ‘Woeste grond’ vertelt persoonlijke verhalen over het leven rondom kamp Westerbork en woonoord Schattenberg. Wie in is voor wat spanning en sensatie in het donker kan de weirde wandeling ‘Nachtkijkers’ lopen vanaf Dwingeloo.

Drenthe Hikes is tot stand gekomen met behulp van het Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling (Leader) en gevormd door een samenwerking van onder andere de Provincie Drenthe, Stichting Wandelnet en het Recreatieschap Drenthe. Stichting Toeristische Promotie Zuidwest Drenthe (STPZD) ontwikkelde en exploiteert het platform Drenthe Hikes. Alle belevingen zijn te boeken via www.drenthehikes.nl.

STPZD ontwikkelde in 2018-2019 The Nature Game Drenthe, nog steeds een groot succes.

Reacties

Cookieinstellingen