Mina Koes, de moord bij het Zwarte Gat is een onvergetelijk schouwspel

Zuidwolde – Wat een prachtige voorstelling is ‘Mina Koes, de moord bij het Zwarte Gat’. Tot die conclusie kwamen de honderden bezoekers die de eerste voorstellingen hebben mogen bekijken. Woensdagavond bij de try-out was het nog wat regenachtig, maar de première van donderdag vond onder perfecte omstandigheden plaats.

Dat de spelers en muzikanten die Mina Koes tot een onvergetelijk schouwspel maken het goed deden, had de Meppeler regisseur Rob van der Ree al gezien toen ze na vijf weken stilstand op zondag 14 augustus voor het eerst echt op locatie repeteerden. Na die zondag werd het terrein opgebouwd, vond dinsdag de generale repetitie plaats en vielen alle puzzelstukjes op z’n plaats.

Er gebeurde van alles

De muziek van het orkest onder leiding van Reinier Havinga spatte van de boot af waar ze speelden en gaf een extra dimensie aan het stuk. Op het toneel aan de rand van het natuurgebied Het Zwarte Gat gebeurde van alles, daar was verdriet en blijdschap, er werd gezongen en gedanst en de aanwezigheid van de brede sloot de Egge zorgde voor een prachtige overgang tussen toneel en tribune in dit natuurlijke theater. En natuurlijk haalde iemand een nat pak.

Mina Koes-koorts

Aan de kant zag schrijver Jan Veenstra dat zijn creatie heel goed tot zijn recht kwam. Hij was en is trots op al die mensen die dit theaterstuk tot een groot succes hebben gemaakt. Wat al in 2018 begon en door corona twee jaar werd uitgesteld, werd daardoor eigenlijk alleen nog maar mooier. Al die mensen die kaarten hadden gekocht, alles stijf uitverkocht, keken alleen maar meer uit naar Mina Koes. Mede daardoor liep de Mina Koes-koorts stevig op, met bovendien een levendige handel in kaartjes op Facebook. De komende voorstellingen worden alleen nog maar beter, mooi voor het publiek en al die vrijwilligers die dit mogelijk hebben gemaakt. Dit is zo’n gebeurtenis waar decennia later nog met respect over wordt gesproken.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen