Ons Kindertheater Festival in de Wijk is een groot succes

De Wijk – Het tweede Ons Kindertheater Festival aan de Willem Koopsweg  in De Wijk is zaterdag een groot succes geworden.  Het thema was dit keer: Kijken, Luisteren en vooral Doen! Het programma was gericht op de jeugd, maar was voor iedereen toegankelijk en  het meemaken waard.

De kinderen die in grote getale kwamen opdraven, genoten volop van het gevarieerde aanbod. Wegens succes van vorig jaar gaf Kindercircus Okidoki twee voorstellingen plus workshops. De Circusknecht had het ook prima naar de zin met zijn zelfgemaakte bakfietsdraaimolen, begeleid met trekharmonicamuziek gaf hij een vrolijke noot aan het festival.

Theaterworkshops

Ruth Bouwmeester van ‘Ruth’s Theater Hut’ gaf vorig jaar nog een aantal theaterworkshops. Dit  keer kwam ze met haar verbouwde caravan om een aantal voorstellingen te geven. Ze deed dat met verve, want de kinderen zaten geboeid naar haar te kijken en mochten zelf ook meedoen.

Het Rumi Kunst Instituut uit Rotterdam was voor het eerst in Drenthe en demonstreerde het marmeren van papier. De kinderen stonden in de rij om een kunstwerk te maken. Kunsternaar Akira Matsumodo liet zien hoe papier scheppen werkt, wat de kinderen onder zijn leiding uiteraard ook zelf mochten proberen. Verder kon er geverfd, getekend, grote bellen geblazen worden en was er een café voor wat drinken en eten. Artiesten van Okidoki gaven een demonstratie vuurspugen en bliezen dit gezellige kinderfeest aan het eind van de middag. Organisator Caecile Cnoops keek tevreden terug op haar festival. Het Kindertheater Festival werd mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van de Postcodeloterij en de gemeente De Wolden.

Reacties

Cookieinstellingen