Wolderwijs biedt een uitgebreid zomerprogramma aan

Fit bij Outdoor Nijstad.
Fit bij Outdoor Nijstad.
Foto: Artizzl media / Peter Nefkens

Zuidwolde – Ook in de komende zomervakantie biedt stichting Wolderwijs weer een zomerprogramma aan voor alle kinderen in de gemeente De Wolden. De eerste is op maandag 18 juli en het slot is op 23 en 24 augustus.

Wolderwijs is al jaren te vinden bij Outdoor Nijstad op de grens van De Wolden Hoogeveen. Op 18 juli is daar een fitheidsactiviteit van 9.30 tot 11.45 uur voor kinderen die wel van een uitdaging houden. Een week later is er bij KC Het Groene Hart in Zuidwolde de colorrun. Dinsdag 26 juli worden kinderen in 14.00 uur in witte kleding verwacht. Na het startschot komen de deelnemers onderweg de nodige kleurrijke poeders tegen, alsmede een aantal hindernissen.

Een brandje maken

Op vrijdag 5 augustus is er bij KC De Dissel in Ruinerwold de uitdaging met als thema ‘Durf jij het?’. Onder begeleiding van professionals kan een brandje worden gemaakt, een stormbaan worden bestormd als zijnde een lid van de brandweer en er is van alles met water te beleven tussen 9.30 en 12.15 uur.

In Ruinen is bij KC ’t Oelebröd op donderdag 11 augustus de activiteit ‘De Alleskunner van Wolderwijs’. Tussen 10.00 en 12.00 uur moeten de deelnemers allerlei opdrachten uitvoeren om zoveel mogelijk elastiekjes te verzamelen. Wie de meeste elastiekjes heeft, mag zich de Alleskunner van Wolderwijs noemen.

Circus Okidoki

Liefhebbers van het circus komen op woensdag 17 augustus aan hun trekken bij Het Groene Hart in Zuidwolde. Daar is Circus Okidoki van 13.00 tot 16.00 uur present om een circusvoorstelling voor te bereiden, samen met circusdocenten. In de laatste vakantieweek kunnen kinderen van 3 tot en met 6 jaar zich op dinsdag 23 augustus uitleven bij De Drentse Koe in Ruinerwold, kinderen van 7 jaar en ouder kunnen op woensdag 24 augustus logeren in zwembad De Slenken in de Wijk. Deze laatste twee activiteiten zijn alleen voor kinderen van BSO/peuteropvang Wolderwijs.

Meer informatie en aanmelden via www.actiefnaschooltijd.nl

Reacties

Cookieinstellingen