Speciale vlag in Zuidwolde gehesen op Veteranendag

Het hijsen van de vlag.
Het hijsen van de vlag.
Foto: Gemeente De Wolden

Zuidwolde – Vandaag is het Veteranendag. Wethouder Gerrie Hempen heeft samen met de veteranen Kees Bunschoten, Joost Speelman en Roland Pijnacker uit De Wolden de Veteranenvlag gehesen. Dat deden ze uit eerbetoon voor wat de veteranen voor Nederland hebben gedaan en nog steeds doen.

Veteranen zijn (ex)militairen die ingezet werden in dienst van de vrede, nu en in het verleden. Zij beschermden en beschermen wat Nederland dierbaar is. Zij gingen en gaan door waar anderen stoppen. Op Veteranendag bedankt Nederland haar Veteranen.

Vandaag is extra bijzonder omdat Zijne Majesteit de Koning tijdens een grootse militaire ceremonie aan de Hofvijver in Den Haag 18 eenheden van de Koninklijke Landmacht, Marine en Luchtmacht nieuwe vaandelopschriften toekent vanwege hun verdiensten in Afghanistan. Het is een eerbetoon en erkenning voor alle mensen die naar Afghanistan uitgezonden geweest zijn.

Eigenlijk had burgemeester Inge Nieuwenhuizen de vlag zullen hijsen, maar zij zit even thuis in afzondering vanwege een positieve coronatest.

Reacties

Cookieinstellingen