Rabobank helpt dorpshuis Bastogne in Ansen aan zonnepanelen

jun 20 2022, 8:39 Nieuws
ansen dorpshuis bastogne foto kobie kijk in de vegte
Ansen - Het dorpshuis in Ansen is één van de achttien maatschappelijke organisaties die met dank aan de Rabobank aan de slag kan met het plaatsen van zonnepanelen op hun dak. Dat is de uitkomst van een actie waarbij leden van de coöperatieve Rabobank in Groningen en Drenthe konden stemmen op onder andere scholen, sportaccommodaties, musea en buurthuizen.
Het gebouw met de meeste stemmen krijgt tot wel vijftig procent korting op de aanschaf en installatie van zonnepanelen. In het gebied van Rabobank ‘Het Drentse Land’ werden naast dorpshuis Bastogne in Ansen ook roeivereniging De Compagnie uit Hoogeveen uitverkoren. De leden roeien vanuit hun clubgebouw aan de Hoogeveensche Vaart bij Echten. Een derde gelukkige was stichting Noorderbreedte in Klazienaveen. in De Wolden waren meerdere panden actie om zoveel mogelijk stemmen te winnen.
De Rabobank investeert een deel van haar coöperatief dividend, een fonds om de regio’s te versterken, in het verduurzamen van deze maatschappelijke gebouwen. De Rabobank gaat samen met de maatschappelijke gebouwen die niet gewonnen hebben, kijken hoe ook deze organisaties geholpen kunnen worden hun gebouwen te verduurzamen.