Hendrik Luning en Marrie Piepot vieren diamanten huwelijksfeest

Het echtpaar met de burgemeester.
Foto: Artizzl media

Ruinerwold – Hendrik Luning uit Ruinen en Marrie Piepot uit Ruinerwold zagen elkaar voor het eerst in zaal Hees in Ruinen op een dansavond. Een weke later was het goed aan, toen rederijkerskamer UDI een toneelavond had in zaal Reinders op Oosteinde. Vandaag zijn ze 60 jaar getrouwd, van diamant dus.

Na een korte periode van verkering trouwden ze in 1962, spoedig kwamen de drie kinderen. Ze woonden eerst in Ruinen en verhuisden later naar Ruinerwold. In totaal zijn ze zeker zesmaal verhuisd. De nu 80-jarige Hendrik was ambtenaar bij de gemeenten Ruinen, Ruinerwold en De Wolden en geniet inmiddels 23 jaar van zijn pensioen. Marrie (nu 78) werkte als schoonmaakster bij de Spar van de familie Knol en bij de fabriek van Waelbers.

Ze hebben twee zoons en een dochter, alsmede drie kleindochters waar ze in het verleden graag als oppas voor fungeerde. Hun grootste hobby? Vakantie en dat vinden ze nog steeds fijn. Vanmorgen kwam burgemeester Inge Nieuwenhuizen de bloemen en felicitaties namens de gemeente overhandigen.

Reacties

Cookieinstellingen