Cliënten van Visio hebben weer wat om zich te verheugen

Visio doet ook mee.
Visio doet ook mee.
Foto: Special Olympics

Echten – De cliënten van Visio Huis te Echten hebben eindelijk weer wat om zich op te verheugen. Ze hebben hun eerste grote uitstapje, een boottocht in Giethoorn, erop zitten en in juni staat deelname aan tandemraces tijdens de Special Olympics gepland in Twente gepland.

De boottocht werd zaterdag gemaakt, waarbij liefst zeventig personen genoten van de omgeving en het aangename weer. Er werd onder meer een speciale rolstoelboot ingezet. Het smaakt voor cliënten en begeleiders naar meer. De Special Olympics van 10 tot en met 12 juni is voor een kleiner deel geschikt, waar de tandemracers proberen in de medailles te fietsen. Er zijn inmiddels voldoende voorfietsers om de sporters te sturen tijdens de races over 1, 5 en 25 kilometer.

Rit van 80 kilometer

De Olympics worden op verschillende locaties in Twente gehouden en de deelnemers van Visio gaan er vrijdag op de tandem naartoe, een rit van 80 kilometer. Er wordt in tenten geslapen, op zondagavond voert een touringcar de deelnemers terug naar Hoogeveen.

Een volgend evenement is op 1 juli de overhandiging en bijbehorende festiviteiten van het Luister en fotoboek ‘Visio 45 jaar in Echten’. Er is onder meer een belevingstocht voorbereid, waarbij de blinde en slechtziende deelnemers als ware een reis- en geluidstocht maken door de 45 jaar dat Visio in Echten is gevestigd.

Dan is er komende zomer ook weer de deelname aan de Drentse Fiets4Daagse van 19 tot en ket 22 juli. Visio doet mee vanuit startplaats Westerbork en er worden nog wat vrijwilligers gezocht. „In de coronatijd zijn ongeveer 40 mensen afgehaakt en het is erg moeilijk om nieuwe mensen te vinden”, laat Hans Scholing namens Visio weten.

Reacties

Cookieinstellingen