Echtpaar Zantingh uit Zuidwolde 60 jaar getrouwd

Feest aan het Boterbloempad.
Feest aan het Boterbloempad.
Foto: Artizzl media

Zuidwolde – Kor en Janny Zantingh uit Zuidwolde zijn vandaag 60 jaar getrouwd. Dat werd in kleine kring gevierd, het feestje houden ze nog even tegoed. Ze leerden elkaar kennen op een evenement van de kerk in Ommen, waar de nu 80-jarige Janny vandaag komt. Kor (81) zag direct dat de jongedame in de gele jas de zijne moest worden.

Kor bracht Janny naar huis en de liefde ging nooit meer over. Ze kregen vier kinderen, twaalf kleinkinderen en drie achterkleinkinderen. Ze hebben hun hele leven op de kippenboerderij gewerkt, 50.000 kippen, waar Kor als bedrijfsleider begon om de zaak na 18 jaar over te nemen. Nu is één van hun zoons de eigenaar.

Gelijkvloerse woning

Vorig jaar besloten ze te verhuizen naar een gelijkvloerse woning, omdat de tuin te groot was geworden om zelf te onderhouden en omdat ze ook een dagje ouder worden. Kor werkt graag in de tuin, houdt van wandelen fietsen en zwom eerder ook veel in De Waterlelie. Hij leest ook graag. Janny is creatief en leerde vroeger in hun grote gezin al jong heerlijk koken en andere werkzaamheden. Van een naaicursus heeft ze tot op de dag van vandaag profijt. Ze mag graag borduren en puzzelen. Het echtpaar doet bijna elke avond een spelletje.

Reacties

Cookieinstellingen