Zo ging de feestelijke opening van Het Ambacht in Ruinerwold

Ruinerwold – Dat er wat mensen op de officiële opening van Het Ambacht af zouden komen, hadden de eigenaars Nick van den Pol en Rosa van Vliet wel gedacht. Dat het zo immens druk zou worden, ging hun verwachtingen te boven.

En de Boerenmarkt waarmee ze de dag feestelijk invulden, was al zo goed begonnen met een ontbijt. Even na elf uur werden mooie woorden gesproken, onder andere door gedeputeerde Henk Jumelet van de provincie Drenthe. Die was er niet voor niets op af gekomen, want voor Het Ambacht was een mooie Europese Leadersubsidie beschikbaar gekomen in het kader van plattelandsontwikkeling.

Prachtige aanwinst

Met een verswinkel, bierbrouwerij en een brasserie, naast dagbesteding voor een grote groep mensen die kwetsbaar zijn in de maatschappij, is het bedrijf een prachtige aanwinst voor Ruinerwold. Nick en Rosa willen de mensen graag kennis laten maken met producten uit de eigen streek en die zijn er dan ook volop verkrijgbaar.

Bij Het Ambacht werken bovendien tal van vrijwilligers, die samen met de mensen van de dagbesteding al voor een vliegende start hebben gezorgd. Er is tevens een stichting opgericht om de dagbesteding financieel te ondersteunen.

Het Ambacht is vandaag nog tot en met 18.00 uur geopend met vanaf14.00 uur een barbecue-demonstratie, naast tal van andere activiteiten.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen