WMD vervangt 2,5 kilometer waterleiding in Ruinerwold

Spuien van water.
Spuien van water.
Foto: WMD / Marcel J. de Jong

Ruinerwold –  In de week van 18 april start Waterleiding maatschappij Drenthe (WMD) met de vervanging van 2,5 kilometer waterleiding aan de Wolddijk in Ruinerwold. Aannemer BAM voert de werkzaamheden uit.

Tijdens de werkzaamheden onderbreekt WMD op een aantal momenten de waterlevering. Klanten ontvangen hier altijd van tevoren een bericht over. Het gaat om 65 huishoudens. Ook is het mogelijk dat het water soms bruin van kleur is. Dit komt door wervelende ijzerdeeltjes en is niet schadelijk voor de gezondheid. De werkzaamheden duren ongeveer 14 weken.

Vervangingsprogramma

Het leidingnet van WMD is ruim 5.200 kilometer. De komende jaren vervangt WMD alle oude leidingen door pvc-leidingen om een goede drinkwaterlevering in de toekomst veilig te stellen. Het merendeel van het leidingnet bestaat al uit pvc, maar zeker 700 kilometer is nog van asbestcement. Dit was destijds een gebruikelijk materiaal voor het transport van drinkwater, maar de leidingen naderen nu het einde van hun levensduur. Elk jaar vervangt WMD ruim 50 kilometer oude leidingen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen