Feestelijke opening van Speelnatuur OERRR Dwingelderveld

Speelnatuur waterpomp.
Speelnatuur waterpomp.
Foto: Natuurmonumenten

Ruinen – Hutten bouwen, water pompen met een waterpomp en glijden van de kleibult. In de vernieuwde speelnatuur van OERRR bij bezoekerscentrum Dwingelderveld in Ruinen kan het allemaal. Daar kreeg de speelnatuur afgelopen jaar een flinke upgrade zodat ook kinderen met een beperking mee kunnen spelen in de natuur. Op 6 april is ’s middags de officiële opening en vanaf dan kan er gespeeld worden.

Speelnatuur van OERRR Dwingelderveld is een initiatief van OERRR, het jeugdprogramma van Natuurmonumenten en stimuleert kinderen om zelf de natuur en buiten spelen te beleven. Bij het bezoekerscentrum was al speelnatuur aanwezig, maar dat kon een flinke opknapbeurt gebruiken. “De waterpomp deed het niet en kinderen met een beperking konden niet goed meespelen”, vertelt Renate Sanders, boswachter van Natuurmonumenten. “Daarom hebben we met hulp van een aannemer en vrijwilligers de hele speelnatuur aangepakt. We hebben een nieuwe waterpomp geplaatst, een kleibult aangelegd en in het wilgenhuttendorp staat nu een hut waarin je met een rolstoel rond kan rijden.”. De nieuwe waterpomp is ook toegankelijk voor kinderen in een rolstoel en dankzij een halfverhard pad door de speelnatuur kunnen alle kinderen bij het ven komen en spelen in het zand.

Speeltuinbende

Op woensdag 6 april om 15.00 uur is de officiële opening van de speelnatuur. Wethouder Henk Doeven van gemeente Westerveld, Eric Menkveld van Natuurmonumenten en Rianne Dekker van de speeltuinbende verrichten de officiële openingshandeling waarbij Rianne wordt uitgeroepen tot burgemeester van speelnatuur van OERRR Dwingelderveld. Daarna kan iedereen in de speelnatuur van de kleibult af roetsjen en genieten van een hapje en een drankje. Vanaf dan is de speelnatuur van OERRR Dwingelderveld dagelijks geopend tijdens de openingstijden van het bezoekerscentrum.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen