TC Suthwalda is verkozen tot beste sportploeg van Drenthe

De winnaars.
Foto: Sportgala Drenthe

Zuidwolde – Het eerste herenteam van tennisclub Suthwalda uit Zuidwolde mag zich sportploeg van 2021 van de provincie Drenthe noemen. TC Suthwalda werd al twee keer eerder genomineerd voor deze prijs. Met het behalen van het kampioenschap in de eredivisie haalden ze nu ook de titel sportploeg 2021 binnen.

Bij het sportgala van Drenthe zijn Sven Maurits en Anna van der Breggen uit Meppel verkozen tot sportman en sportvrouw van het jaar. De golfer en de wielrenster werden ook al sportman en sportvrouw van het jaar van Meppel. Vanuit De Wolden is ook Daan Boverhof uit Ansen bij de top 3, net als zwemster Esmée Mulder uit Ruinerwold en atlete Britt Roos uit Ruinen.

Anna van der Breggen won vorig jaar een aantal wielerklassiekers, zoals Omploop het Nieuwsblad, de Waalse Pijl en de Giro Rosa. Bovendien werd ze Nederlands Kampioen tijdrijden. Sven Maurits werd Nederlands Kampioen bij de professionals en eindigde bij de Dutch Open (voorheen de KLM Open) in de top dertig.

Talent in het hoogspringen, Britt Weerman uit Assen, ontving uit handen van Henk Brink, gedeputeerde van de provincie Drenthe, de cheque van Topsport NOORD voor Drents sporttalent 2021.

Drents Sportgala

Het sportgala wordt georganiseerd door SportDrenthe en wordt mede mogelijk gemaakt door provincie Drenthe, mediapartner RTV Drenthe en de gemeenten Hoogeveen, Emmen, Assen, Noordenveld, Aa en Hunze, De Wolden, Borger-Odoorn, Westerveld, Meppel, Midden-Drenthe, Coevorden en Tynaarlo.

Vanuit de Drentse gemeenten worden een sportman, sportvrouw, sporttalent en sportploeg aangedragen. Deze sporters zijn daarmee genomineerd voor het sportgala Drenthe. De topsport- en sportjournalistenjury kiezen samen met de (Drentse) bevolking de uiteindelijke winnaars.

Reacties

Cookieinstellingen