Kei van Echten gaat naar vrijwilligers Kraaienbosch

Kei van Echten voor Team Kraaienbosch.
Kei van Echten voor Team Kraaienbosch.
Foto: Eigen foto

Echten – De Kei van Echten 2022 is gewonnen door de vrijwilligers van het Kraaienbosch. De prijs werd donderdagavond uitgereikt tijdens de jaarvergadering van de vereniging Dorpsbelangen Echten.

In Echten is jaren terug een symbolische traditie in het leven geroepen voor een bewoner die een bijzondere prestatie heeft geleverd. Sinds 2018 is besloten jaarlijks de Kei van Echten uit te reiken. De jury was dit jaar unaniem en koos voor de mensen die het Roekpad, dat onderdeel is van het Kraaienbosch-project onderhouden en alles daaromheen regelen.

Speel- en beleefpad

Het Kraaienbosch werd in 2012 gerealiseerd in de bossen rondom Huize Echten. En fraai speel- en wandelparadijs. De opbouw werd uitgevoerd door vrijwilligers en Echtense bedrijven, waarna op 1 mei 2015 het Roekpad officieel werd geopend. Het speel- en beleefpad voor jong en oud, en ook voor mensen met een visuele of lichamelijke beperking, werd een trekpleister. Vanuit de hele regio en ver daarbuiten trokken mensen naar Echten om het Roekpad te beleven. De files op zondag in onze dorpskern getuigden van de aantrekkingskracht van het pad. Tot de inspectie besloot dat de oude speeltoestellen verwijderd moesten omdat ze niet meer zouden voldoen aan de huidige veiligheidseisen.

Wekelijkse inzet

Het was volgens de mensen in Echten een besluit met emotionele gevolgen voor alle vrijwilligers die zich jarenlang wekelijks hebben ingezet om het Roekpad te onderhouden. „Inmiddels zijn we een jaar verder, veel gesprekken, vergaderingen en financiële aanvragen die steeds een sprankje hoop gaven. Ondertussen zijn de nieuwe speeltoestellen geplaatst en goedgekeurd. De vooruitzichten zijn gekeerd en positief. De vrijwilligers hebben de moed hervonden om zich wekelijks te blijven inzetten voor het Roekpad. Groot respect voor hen”, aldus Bianca Straathof.

De vrijwilligers hebben zich volgens de jury altijd ijverig en volhardend, met ziel en zaligheid ingezet en zijn blij met deze ‘doorstart’.

Reacties

Cookieinstellingen