Uitslag verkiezingen wijzigt niet, er is goed geteld in De Wolden

Beeld van de hertelling.
Beeld van de hertelling.
Foto: Artizzl Media / Peter Nefkens

Zuidwolde – De hertelling van de uitgebrachte stemmen tijdens de verkiezingen voor de gemeenteraad in De Wolden, heeft geen wijzigingen opgeleverd. Dus geen gedroomde derde zetel voor de VVD, dat daardoor gehalveerd blijft. Het betekent voor GroenLinks dat Henk van IJzendoorn definitief tot de gemeenteraad toetreedt naast lijsttrekker Eline Kippers-Van Lint.

De hertelling was aangevraagd door de VVD vanwege het minieme verschil bij de verdeling van de restzetels. Vanmorgen begonnen om kwart voor negen zes telteams van elk vijf personen in het gemeentehuis aan de monsterklus, rond twee uur werd de laatste doos ingeleverd. Uit de hertelling blijkt dat de verschillende stembureaus vorige week goed werk hadden geleverd. Er bleken alleen drie ongeldige stembiljetten onterecht in de stapel van geldige stemmen terecht te zijn gekomen. Het ging om drie biljetten op verschillende stembureaus, van mensen die op het stemformulier in de fout waren gegaan en een nieuw exemplaar kregen. De foutieve formulieren hadden tot een propje verfrommeld moeten worden.

Discussie tijdens de hertelling.

De definitieve uitslag van de verkiezingen is nu dat er 12.199 stemmen zijn uitgebracht, waarvan er 5341 voor Gemeentebelangen, 1710 voor het CDA, 1616 voor de VVD, 1084 voor GroenLinks, 1008 voor de PvdA, 762 voor D66 en 678 voor de ChristenUnie. D66 en GroenLinks kregen er vergeleken met vorige week een stem bij, VVD en PvdA eentje eraf.

Komende maandagmiddag wordt in een bijzondere raadsvergadering afscheid genomen van de oude gemeenteraad, woensdag is dan de installatie van de nieuwe raad.

Update: de stemmen worden opnieuw geteld in De Wolden

 

Reacties

Cookieinstellingen