Karin Brouwer, Koop Drost en Tamara de Boer vormen nieuwe CDA-fractie De Wolden

Koop Drost.
Foto: Artizzl Media

Zuidwolde – Meer dan 1700 kiesgerechtigde inwoners van De Wolden gaven woensdag hun stem aan het CDA. Dankzij dit grote aantal stemmen blijft het CDA met drie zetels in de gemeenteraad actief en nemen Karin Brouwer, Koop Drost en Tamara de Boer zitting in de raad.

Op basis van de voorlopige uitslag, die maandag 21 maart definitief wordt gemaakt, krijgt het CDA dus 3 van de 19 zetels. “We zijn ontzettend trots dat we in De Wolden, tegen landelijke trends in, dit zetelaantal hebben kunnen vasthouden. Het laat zien dat lokaal hard werk en een zichtbare campagne echt gewaardeerd wordt door de kiezer. Nu gaan we graag met een fris team aan de slag voor een sterke gemeente”, aldus lijsttrekker Karin Brouwer.

Voorkeurstemmen

Zowel Zuidwoldiger Koop Drost, derde op de kieslijst, als de Ruinerwoldse Trijnie de Boer-Pekel, die op plek vier stond, zijn met voorkeursstemmen gekozen. De Boer-Pekel heeft echter al voor de verkiezingen aangegeven in verband met vrijwilligerswerk, mantelzorg en haar dirigentschap geen zitting te willen nemen in de raad. Wel blijft zij de fractie en het bestuur van CDA De Wolden gezien haar grote maatschappelijke betrokkenheid, op de achtergrond ondersteunen. In haar plaats neemtl Tamara de Boer uit Ruinerwold zitting in de raad. Zij stond tweede op de kieslijst van CDA De Wolden.

Brouwer: “Ik zie er ontzettend naar uit om na de beëdiging van de gemeenteraad op 30 maart, met dit team aan het werk te gaan. Strategisch adviseur Tamara gaat zich onder andere inzetten voor woningbouw en ondernemer Koop kent de lokale gemeenschap erg goed. Zelf breng ik jarenlange politieke ervaring mee en dat maakt dat ik vertrouwen heb in ons sterke team. Dit is belangrijk, zeker in een tijd waarin er weer belangrijke vraagstukken op de gemeenteraad afkomen.”

Lees ook Met dames pak je in De Wolden veel meer stemmen dan met mannen

Reacties

Cookieinstellingen