Voor wie is die e-Crossmotor van MC’80 in Ruinen bedoeld?

e-Crossmotor voor gebruik door Geert Starre.
e-Crossmotor voor gebruik door Geert Starre.
Foto: Jans Schulting

Ruinen – Het had gisteren, op een stralende dag, ook een stralend evenement moeten worden: de 38ste editie van de offroadrit door de regio van het dorp Ruinen. het werd het niet voor de organisatoren van motorclub MC’80. Met dank aan onder meer de Natuurbeschermingswacht Meppel e.o., die daar een stokje voor stak. De organisatie kwam zondag wel samen, maar dan voor een ludieke actie.

De Natuurbeschermingswacht Meppel, vertegenwoordigd door Geert Starre, vreesde aantasting van de natuur en kwam er achter dat de gemeente De Wolden onjuist had gehandeld bij het verlenen van de vergunning. Iets wat overigens ook van toepassing is op de offroadrit van de Antrappers in de Wijk, die waarschijnlijk ook niet doorgaat. Starre stapte met zijn club naar de rechter in Groningen en die gaf hem gelijk.

Helaas weer geen cross dit jaar in Ruinen.

Groot onrecht

In Ruinen voelt dat als groot onrecht, vooral omdat na  twee crossloze jaren (corona) er eindelijk weer wat te beleven was voor de liefhebbers. Bovendien gaat de cross altijd voor het grootste deel over landbouwgrond, met toestemming van de agrariërs. Zo gaat de wereld aan stikstof ten onder, viel te horen in het dorp.

Zondag kwamen de vrijwilligers bij elkaar en presenteerden ze een e-crossmotor met de boodschap aan de Natuurbeschermingswacht Meppel e.o. dat Geert Starre daar volgend jaar op mag rijden tijdens het evenement. Want ze zijn vastbesloten om gewoon door te gaan, waarbij de gemeente wat scherper moet zijn bij het verlenen van de vergunning.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen