Inwoners Alteveer-Kerkenveld steunen bevolking van Oekraïne

Alteveer – Inwoners van Alteveer en Kerkenveld, en daar omheen, zijn met hun gedachten nadrukkelijk ook bij de oorlog in Oekraïne en al het leed dat daar veroorzaakt wordt door de Russen.

Komende woensdag brandt het comité Venster van de Vrijheid een vuur bij het Vrijheidsvenster in Alteveer. ‘Om stil te staan bij de oorlog dichtbij in Oekraïne en alle andere plaatsen waar geen vrijheid is. Daar waar het brandt op onze aarde’, laat het comité weten. Omstreeks 18.00 uur wordt het vuur ontstoken en is er een wake tot circa 21.00 uur.

Voor en na de Biddagdienst (aanvang 19.00 uur) heeft de Dorpskerk van Alteveer- Kerkenveld haar deuren ook geopend voor bezinning of om een kaarsje te branden. Iedereen van harte welkom bij het monument en/of in de dorpskerk.

Hulpvraag van de Lions

Ook wordt vanuit Alteveer steun geleverd aan de actie van de Lions in Hoogeveen, die helpt waar hulp nodig is. Vanuit de diaconie van de dorpskerk in Alteveer/Kerkenveld is besloten om de Lions te helpen om spullen in te zamelen voor de eerste levensbehoefte zoals dekens, verband, veldbedden, tandenborstels en veel meer.

Door de mensen in Alteveer/Kerkenveld is hier op fantastische wijze gehoor aangegeven, want er is enorm veel binnengebracht. ‘Mensen laten hun hart spreken’, weten ze zeker. De Lionsclub zorgt dat alles op vrijdag 11 maart naar Zilów in Polen wordt gebracht.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen