Cursussen in Ruinerwold en omgeving die levens kunnen redden

Reanimatiecursus.
Reanimatiecursus.
Foto: Eigen foto

Ruinerwold – In Ruinerwold en omliggende dorpen wordt later deze maand een serie cursussen gegeven met betrekking tot reanimeren en AED. Het betreft een opleiding en herhaling.

Elke dag krijgen 40 mensen in Nederland buiten het ziekenhuis een hartstilstand. De overlevingskans is het grootst als iemand binnen 6 minuten reanimeert en een AED aansluit. Als elke minuut telt, is snelle hulp van levensbelang. Iedereen kan helpen, ook in de regio Ruinerwold.

Een burgerhulpverlener vergroot de overlevingskans van mensen met een hartstilstand. „Jij start met reanimeren totdat de professionele hulpverlening er is. Hierdoor kun je helpen levens te redden!” Woe al kan reanimeren en 18 jaar of ouder is, kan zich melden op www.hartslagnu.nl.

Burgerhulpverlener

Voor wie nog niet kan reanimeren, zijn er opleidingen. Stichting Reanimatie AED Ruinerwold e.o. geeft weer reanimatie cursussen in Ruinerwold, Berghuizen en Oosteinde. Deze worden gegeven door een gecertificeerde instructeur van de Nederlandse Reanimatie Raad. Wie ook burgerhulpverlener wordt na de opleiding, krijgt de opleiding aangeboden, anders zijn de kosten 25 euro. Deze bijdrage wordt gebruikt voor de vervanging van AED’s.

De cursussen zijn op 23 februari in De Kolonie in Oosteinde, op 28 februari in De Barg’n in Berghuizen, op 30 maart in De Buddingehof in Ruinerwold, 27 september in De Kolonie in Oosteinde, 5 oktober in De Barg’n in Berghuizen en 17 november in De Buddingehof in Ruinerwold.

Voor meer informatie en opgave via Sienette van het Hof [email protected] of telefonisch 0522-452566.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen